0%
Samolepilni listki s tiskom

Samolepilni listki s tiskom po naročilu stranke (CMYK ali Pantone)

Predstavitev

V ponudbi naše spletne trgovine imamo promocijske/reklamne izdelke iz papirja, za katere se zaradi njihove funkcionalnosti, uporabnosti in cene, odloča veliko naročnikov. Predvsem so to potiskani samolepilni lističi različnih barv in oblik, ki so odlično poslovno in promocijsko darilo kupcem, poslovnim partnerjem in zaposlenim. Samolepilni lističi z logotipom ali sloganom bodo našli svoje hvaležno mesto v pisarni ali domu stranke.

Kaj je samolepilni papir?

Poslovna in promocijska darila - Samolepilni listki s tiskom

Lepilo je prilagojeno namenu začasnega lepljenja in enostavne odstranitve papirja s katerekoli podlage. Posebna tehnologija lepila zagotavlja, da po odstranitvi ni sledi po lepilu na površini, kjer je bil pritrjen samolepilni listič. V naši ponudbi imamo na voljo več vrst barv in gramatur papirja, na voljo pa so tudi različne pozicije nanosa lepilnega traku, kar nam omogoča variacije oblik in velikosti samolepilnih izdelkov iz papirja.

Zgodovina samolepilnega papirja

Samolepilni listki z digitalnim tiskom

Prvi poizkus po izdelavi samolepilnega papirja, ki bi ga lahko enostavno pritrdili in odstranili iz katerekoli podlage, sega v 70. leta prejšnjega stoletja. Takrat je dr. Spencer Silver v svojem laboratoriju poskušal razviti super močno lepilo, ki bi zlepilo kovine. Razvil je lepilo, ki žal ni ustrezalo začetnemu cilju. Imelo pa je naslednje lastnosti: nizka viskoznost, sposobnost večkratne uporabe in oprijem površine brez dodatnih zunanjih dejavnikov (kot je na primer temperatura).

V praksi je bilo lepilo uporabljeno nekaj let kasneje v zvezi s težavo Arthurja Frya, prijatelja doktorja Silverja in pevca na cerkvenem koru. Arthur Fry se je vsako nedeljo boril z listi, ki so v pesmarici označevali pevski program. Neusmiljeno so padali iz knjige. Na kosu papirja je uporabil prijateljevo lepilo in tako po naključju ustvaril začasne, vendar zelo priročne samolepilne zaznamke.

Na začetku je proizvajalec dvomil v uspeh inovacije na trgu. Odločil se je, da bo preveril potrošnike in jim ponudili nekaj vzorcev ter preveril zanimanje trga. Izkazalo se je, da so rezultati presenetljivo dobri. Prva samolepilna beležnica oziroma blok samolepilnih lističev je prišel na trg v Združenih državah, leta 1980, leto kasneje pa je prišla še v evropski in kanadski trg.

Samolepilni listki s tiskom v full color

Sestava lepila, uporabljenega v prvih produkcijah samolepilnih izdelkov je daleč od sestavin, ki se jih uporablja danes. Samolepilni izdelki iz naše ponudbe imajo lepilo izdelano na vodni osnovi, kar je prijazno okolju.

Potiskani samolepilni lističi različnih barv in oblik so odlično poslovno in promocijsko darilo kupcem, poslovnim partnerjem in zaposlenim. Za stranke delamo različne dimenzije in formate izdelkov iz papirja s tiskom.

Objavljeno 19.Februar 2022

Popravljeno 30.May 2022