0%
Sublimacijski tisk v full color tehniki

Kaj je sublimacijski tisk?

Sublimacijski tisk je metoda tiskanja, s katero prenesemo podobo s sublimacijskega papirja na izdelek. Gre za proces, kjer snov preide iz trdnega v plinasto stanje in nato nazaj v trdno, kar dosežemo z visoko temperaturo in pritiskom. Gre za učinkovit, preprost in stroškovno ugoden način označevanja izdelkov namenjenih za promocijo. Promocijski izdelki potiskani s tehniko sublimacije, so v zadnjem času vse bolj priljubljeni.

Kako deluje sublimacijski tisk?

Grafiko, ki jo nameravamo odtisniti na reklamni izdelek, odtisnemo na poseben sublimacijski papir s posebnim tiskalnikom in črnilom. Z uporabno toplotne stiskalnice oziroma preše in pritiska se tiska na tkanine, skodelice in druge površine. Barva iz papirja se ob visoki temperaturi spremeni v plinasto stanje ter prenese v strukturo materiala, kjer se spremeni nazaj v trdno stanje in tako obarva material. Barve se učinkovito spojijo s podlago.

Katera površina je primerna za sublimacijski tisk?

Podlaga za tiskanje s sublimacijo mora biti vsaj delno sestavljena iz poliestra ali pa mora biti prevlečena s plastjo poliestra.

Materiali na katere ni mogoče tiskati s sublimacijskim tiskom so 100% bombažni materiali ali drugi naravni materiali. Nimajo namreč por, ki so potrebne, da bi se črnilo absorbiralo vanje.

Kateri promocijski izdelki so primerni za sublimacijski tisk?

Zelo uporabne so krpice za čiščenje očal in zaslonov, o katerih je več napisanega na povezavi:

- skodelice
- bidoni
- podlage za miško
- ovratni trakovi
- nakupovalne vrečke

Ker se tiska v CMYK tehnologiji je zelo pomembno, da je podlaga bele barve.

Katere so prednosti sublimacijskega tiska?

- Možno je natisniti večbarvne motive in celo fotografije.
- Barva je po proscesu sublimacije močno spojena s podlago, zato je tisk zelo obstojen.
- Možna je izdelava manjših serij ali unikatov.

Kateri promocijski izdelki so primerni za sublimacijski tisk?

Na zalogi imamo večje število krpic za čiščenje očal in zaslonov. Zato vam lahko ponudimo hitro rešitev . Potiskamo vam jih namreč le v nekaj dneh. Pošljite nam povpraševanje in v nekaj dneh bo učinkovit in ugoden promocijski izdelek pri vas.

Objavljeno 1.April 2016

Popravljeno 18.Februar 2022