Želite izvedeti več o Epoksi tisku?

Epoksi tisk


Epoksi tisk, znan tudi kot 3D epoksi tisk, je tehnika, ki se uporablja za ustvarjanje visoko svetlečega, trpežnega in 3D učinka na promocijskih izdelkih, kot so nalepke, obeski, broške, magneti, ključi, podstavki itd. Ta tehnika omogoča ustvarjanje privlačnih in izstopajočih izdelkov. Postopek epoksi tiska vključuje naslednje korake:

Priprava dizajna: Najprej je treba pripraviti dizajn, ki ga želite uporabiti za epoksi tisk. Dizajn je običajno ustvarjen na računalniku in pretvorjen v format, ki je združljiv s postopkom tiska.

Priprava podlage: Podlaga, na katero bo nanesen epoksi premaz, je pripravljena. To vključuje čiščenje površine in pripravo na nanašanje epoksi premaza.

Mešanje epoksi smole: Epoksi smola se meša s trdim ali mehkim sredstvom, odvisno od želenega učinka. Ta mešanica ustvari prozorno plast, ki se uporablja za zaščito in dvigovanje dizajna.

Nanašanje epoksi premaza: Mešanica epoksi smole se enakomerno nanese na podlago. To se običajno izvede s pomočjo pipete ali posebnega aplikatorja, da se zagotovi natančnost in enakomernost nanosa.

Odstranjevanje mehurčkov in ravnanje: Po nanosu epoksi premaza je treba odstraniti morebitne mehurčke z uporabo plinskega gorilnika ali podobnega orodja. Prav tako je treba premaz enakomerno razporediti po površini in odstraniti morebitne nepravilnosti.

Strjevanje in utrjevanje: Epoksi premaz se pusti, da se strdi in utrdi v skladu z navodili proizvajalca. To običajno traja nekaj ur ali več, odvisno od uporabljenega izdelka.

Končna obdelava: Po strjevanju se izdelek preveri, da se zagotovi kakovost in estetski videz epoksi premaza. Po potrebi se izvedejo dodatni postopki, kot je rezanje odvečnega epoksi premaza, čiščenje in končno oblikovanje izdelka.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top