Želite izvedeti več o digitalnem tisku?

Digitalni tisk


Digitalni tisk je tehnika tiska, ki se uporablja za promocijske izdelke, kot so majice, torbe, kape, nalepke, predmeti za pisarno itd. Ta tehnika omogoča visoko kakovosten in prilagodljiv tisk, ki je primeren za kompleksne dizajne, barvne kombinacije in individualne naročnike. Postopek digitalnega tiska vključuje naslednje korake:

Priprava dizajna: Najprej je treba pripraviti dizajn, ki ga želimo natisniti na izdelek. Dizajn se lahko ustvari na računalniku in pripravi v digitalnem formatu, ki je združljiv s tiskalnikom.

Nastavitev tiskalnika: Tiskalnik se pripravi glede na izbrani material izdelka in želene specifikacije tiska, kot so barvna nasičenost, ločljivost, velikost tiska itd.

Priprava izdelka: Izdelek, na katerega želimo natisniti dizajn, je treba pripraviti. To vključuje zagotavljanje ravne površine in ustrezne priprave materiala, na primer čiščenje ali prevlekanje s posebnimi premazi, če je potrebno.

Tiskanje: Tiskalnik izvaja tiskanje dizajna na izdelek. Pri digitalnem tisku se barve prenašajo neposredno iz računalnika na tiskalnik, kar omogoča hitro in natančno tiskanje.

Sušenje: Po tiskanju je pomembno, da se barva na izdelku ustrezno posuši. Čas sušenja se lahko razlikuje glede na uporabljeno barvo, material izdelka in druge dejavnike.

Končna obdelava: Po sušenju se izdelek preveri, da se zagotovi kakovost tiska. Po potrebi se izvedejo dodatni postopki, kot je likanje za pritrditev barve, čiščenje odvečne barve ali druge končne obdelave.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top