Želite izvedeti več o Graviranju?

Graviranje na izdelke


Graviranje je tehnika, ki se pogosto uporablja za personalizacijo in označevanje promocijskih izdelkov, kot so kovinski kemični svinčniki, obeski za ključe, športne steklenice, itd. Ta tehnika omogoča trajen in natančen vtis na različne materiale, vključno z kovino, lesom, plastiko, steklom itd. Postopek graviranja vključuje naslednje korake:

Priprava dizajna: Najprej je treba pripraviti dizajn, ki ga želimo gravirati na izdelek. To lahko vključuje logotipe, besedila, grafike ali druge vzorce. Dizajn je običajno ustvarjen na računalniku in pretvorjen v format, ki je združljiv s strojem za graviranje.

Priprava izdelka: Izdelek, na katerega želimo izvesti graviranje, je potrebno pripraviti. To vključuje čiščenje površine, odstranjevanje morebitnih zaščitnih plasti ali premazov ter pripravo izdelka za graviranje.

Nastavitev stroja za graviranje: Stroj za graviranje se nastavi z uporabo ustrezne hitrosti, globine graviranja in drugih parametrov, ki so odvisni od materiala izdelka in želenega rezultata.

Graviranje: Izdelek se postavi v stroj za graviranje, kjer se izvaja graviranje. Stroj uporablja natančno usmerjene rezalne ali laserske instrumente, da gravira dizajn na površino izdelka. Rezalna orodja odstranijo tanko plast materiala, medtem ko laserski žarek ožge površino, kar ustvarja kontrast in vzorec.

Končna obdelava: Po graviranju se izdelek preveri in opravi morebitne končne obdelave, kot je čiščenje odvečnega materiala ali dodatna obdelava površine za izboljšanje videza.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top