Želite izvedeti več o Slepem odtisu?

Slepi odtis


Slepi odtis je tehnika, ki se uporablja za ustvarjanje vtisnjenih vzorcev, logotipov ali besedil na promocijskih izdelkih. Ta tehnika omogoča dodajanje teksture in vizualnega označevanja, ne da bi uporabljali barve. Slepi odtis se pogosto uporablja na vizitkah, ovitkih za dokumente, koledarjih, rokovnikih itd. Postopek slepega odtisa vključuje naslednje korake:

Priprava matrice: Najprej moramo pripraviti matrico, ki bo vsebovala vzorec, logotip ali besedilo, ki ga želite odtisniti. Matrica je običajno izdelana iz kovine ali plastike ter ima izbočen vzorec, ki se bo prenesel na izdelek.

Priprava izdelka: Izdelek, na katerega želite izvesti slepi odtis, je treba pripraviti. To vključuje zagotavljanje ravne in čiste površine izdelka, da se zagotovi kakovosten odtis.

Nastavitev stroja za slepi odtis: Stroj se nastavi glede na velikost in obliko izdelka ter želeno globino odtisa. Stroj uporablja toploto in pritisk, da ustvari odtis na izdelku.

Slepi tisk: Izdelek se postavi v stroj, kjer se matrica namesti na izdelek. Stroj uporablja toploto in pritisk, da se matrica stisne v izdelek in ustvari vbočen vzorec, logotip ali besedilo.

Končna obdelava: Po odtisovanju se izdelek preveri, da se zagotovi kakovost in estetika odtisa. Po potrebi se izvedejo dodatni postopki, kot je odstranjevanje odvečnega materiala ali končna obdelava površine.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top