Želite izvedeti več o Tampon tisku (tampotisku)?

Tampon Tisk


Tampon tisk je priljubljena tehnika tiska, ki se pogosto uporablja za promocijske izdelke, ki imajo zapleteno ali nepravilno obliko. Ta tehnika omogoča natančno tiskanje na različne materiale, kot so plastika, kovina, steklo, les itd. Postopek tampon tiska vključuje naslednje korake:

Priprava matrice: Najprej je treba pripraviti matrico ali šablono, ki vsebuje dizajn, ki ga želimo natisniti. Matrica je običajno izdelana iz silikonskega materiala, ki je prilagodljiv in se zato prilega različnim površinam.

Priprava barve: Barva se običajno nahaja v posebnem posodi, imenovani blazinica, ki je obložena s silikonskim materialom. Barva se nato prenese na blazinico in enakomerno razporedi.

Tiskanje: Blazinica se nato pritisne na matrico, da prevzame barvo iz dizajna. Blazinica se dvigne in nato pritisne na izdelek, na katerega želimo natisniti dizajn. Silikonska blazinica se prilagodi obliki izdelka in prenese barvo na njegovo površino.

Sušenje: Po tiskanju je pomembno, da se barva posuši na izdelku. Sušenje lahko poteka naravno ali s pomočjo sušilnih sistemov, odvisno od uporabljenih barv in materiala izdelka.

Končna obdelava: Po sušenju se izdelek preveri, da se zagotovi kakovost tiska. Po potrebi se lahko izvedejo dodatni postopki, kot je čiščenje odvečne barve ali druge končne obdelave.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top