Želite izvedeti več o Sitotisku?

Sitotisk


Sitotisk je tehnika tiska, ki se pogosto uporablja za promocijske izdelke, kot so majice, kape, torbe, skodelice itd. Gre za precej priljubljeno metodo tiska zaradi svoje vzdržljivosti, visoke kakovosti in sposobnosti tiska na različne vrste materialov. Postopek sitotiska vključuje naslednje korake:

Priprava predloge: Najprej se pripravi predlogo ali dizajn, ki ga želite natisniti na izdelek. Ta dizajn se prenese na prozorno folijo ali mrežico, imenovano sitotisk mrežica ali sito.

Priprava sita: Sito je sestavljeno iz okvirja, običajno iz lesa ali aluminija, prekrito s posebno svetlobno občutljivo plastjo. Na to plast se nato nanese emulzija. Ko je emulzija suha, se na njo namesti predloga in celotno sito se osvetli s svetlobo.

Priprava izdelka: Medtem ko se sito suši, se pripravi izdelek, na katerega želimo natisniti dizajn. To lahko vključuje pripravo površine izdelka z razmaščevanjem ali drugimi postopki, odvisno od materiala.

Tiskanje: Ko je sito pripravljeno, se postavi na vrh izdelka, na katerega želimo natisniti dizajn. Barva se nato nanese na vrh sita, ki se s pomočjo rakle potisne skozi sito, tako da barva prodre skozi odprtine v predlogi in se prenese na izdelek.

Sušenje: Po tiskanju se izdelek postavi na sušilno površino, kjer se barva posuši. Sušilni čas se lahko razlikuje glede na uporabljeno barvo in material, vendar je pomembno, da se barva popolnoma posuši.

Končna obdelava: Po sušenju se izdelek preveri in opravi morebitna končna popravila ali obdelava. To lahko vključuje odstranjevanje odvečne barve, likanje ali druge postopke, ki zagotavljajo kakovost in obstojnost tiska.

Ne najdemo izdelkov v kategoriji.
To Top