0%
Izdelki narejeni z gravernim strojem

Z gravirnim strojem do zelenih izdelkov

V podjetju že dlje časa stremimo k "Net-Zero" ali celo "Net-Positive" ogličnim odtisom z uporabo nekaj preprostih a učinkovitih metod. Že več kot desetletje ponujamo papirnate kataloge le strankam, ki jih izrecno želijo. Ostalim ponudimo spletno različico. Najbolje pa je, da stranka obišče našo spletno trgovino, v kateri si lahko ogleda še cene, dodatne slike, dimenzije, materiale, možnosti tiska in podobne informacije. Elektronski računi so tudi stalnica v slovenskem prostoru, že vrsto let tudi pri nas. Računovodske stvari urejamo v večini elektronsko, le zakonsko določene stvari se znajdejo na papirju. Ker so izdelki, ki jih prodajamo velikokrat individualno pakirani, to preverimo s stranko predhodno. Nekatere enostavno ne potrebujejo ali celo ne želijo vrečk, saj v vsakem primeru vrečke pristanejo v smeteh.

NOVO V PONUDBI

V luči vsega že navedenega smo se odločili tudi za novo linijo "zelenih" izdelkov narejenih iz lesa. Nekateri novi izdelki direktno konkurirajo s proizvajalci velikih količin plastike - to je lesena svečka z vgraviranim posvetilom ali drugim tekstom. Pripravili smo deset različic, ki bi morale zadovoljiti večino strank. K svečam smo dodali tudi voščilnice iz katerih pridobimo manjšo smrečico za popestritev pisarniške mize, obesek za božično smrečico ter klasično voščilnico na leseni podlagi. Naredili smo tudi veliko različnih oblik obeskov, obliko obeska pa lahko naredimo tudi po željah naročnika. Nekaj zanimivih izdelkov so tudi: obešalnik za ključe, podstavki za kozarce, držalo za kapsule od kave, stojalo za mobitel in zaznamek za knjigo. V kolikor pa imate kakšno zanimivo idejo za izdelavo novega zelenega izdelka, se pa lahko obrnete na nas z risbo. Izdelke lahko izdelamo iz navadnega lesa ali iz lesene vezane plošče glede na želje stranke. Seveda se lahko na vse izdelke tudi gravira vaš logotip, brand ali slogan podjetja.

KAKO DELA GRAVERNI STROJ

Graverni stroji so različnih velikosti in jakosti. V stroju je glavna komponenta laserska tuba in zbirka ogledal, ki lahko pošljejo laserski žarek na vse lokacije znotraj naprave. Glede na moč naprave, lahko graviramo različne materiale. Papir, les, usnje in plastika so lahko gravirani že na zelo nizkih laserskih jakostih. Kovine in drugi podobni materiali potrebujejo višjo napetost. Veliki problem pri graviranju je dim, ki nastaja pri graviranju. Sicer odvisno od materiala ampak praktično vsi hlapi, ki jih graverni stroj proizvaja so strupeni. Graverni stroj zato potrebuje posebno močno odsesavanje nastalih hlapov ter ustrezni način za odvodnjo hlapov preko filtrirnega sistema. Graverni stroj ustreli žarek v ogledalo, ki preusmeri žarek v polje kjer lahko graviramo. Žarek sreča na poti še 2 dodatna ogledala (vse te elemente je seveda potrebno periodično umeriti) predno se dotakne končnega materiala. Največja površina graviranja v našem stroju je 300x400 milimetrov, kar zadošča za večino potreb, ki jih imamo.

Published 20.Februar 2023

Edited 20.Februar 2023